Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Shakshuka ka shumë versione si mund të përgatitet, por ky opsioni sot është padyshim shumë i rekomanduar për këto kohë, ku edhe pse rrimë në shtëpi, nuk duam të shtojmë asnjë kilogramë.
Në një tigan me vaj ulliri skuqni hudhrat dhe farat e kuminit. I përzieni vazhdimisht.
Shtoni preshin, bizelet, spinaqin dhe gjethet e mentes. I lini për gati 5 minuta derisa të fishken. I marinoni me kripë e piper.
Ngadalë uleni nxehtësinë dhe shtoni në tigan kosin.
I përzieni mirë. Duke përdorur një lugë, krijoni 4 pika të shtypura ku do të thyeni vezët.
Tek secila vezë shtoni pak kripë dhe piper.
I vini kapakun dhe i lini për 5 minuta në zjarr.
Sapo ta shikoni që vezët janë mpiksur, shtoni sipër shakshukës pak erëza të freskëta dhe shërbejeni. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment