1 fetë bukë me gjalpë kikiriku, nuk ju shëndosh aspak!
Për dallim nga sa mendojnë shumica e njerëzve, mëngjesi nuk duhet të jetë domosdoshmërisht një vakt pa yndyrë. Hilja është gjetja e llojit të duhur të yndyrës për të ngrënë në mëngjes.
Gjalpi përmban yndyrë që ju ndihmon të përpunoni vitamina, por ai përmban shumë yndyrna të ngopura gjithashtu, të cilat mund të shkaktojnë dëme në zemrën tuaj, si dhe shtim në peshë.
Në vend të kësaj:
Përdorni gjalpë kikiriku tek buka juaj.
Studimet kanë treguar se gjalpi i pastër i kikirikut mund t’ju ndihmojë të ndiheni më pak të uritur gjatë ditës, sepse rrit prodhimin e peptidit YY, një hormon që rregullon urinë. Ky i fundit ndikon në kalorazhin ditor, që nëse krijon defiçite, nuk ndikon aspak në shtimin e peshës.
Përkundrazi, mund t’ju ndihmojë të humbni në peshë pa e kuptuar./neps.al
Marrja më e lartë e energjisë dhe ngarkesa e glicemisë në mëngjesin e vonë shoqërohen me një rrezik më të ulët të zhvillimit të diabetit të tipit 2 tek të rriturit, sipas një studimi të ri të botuar së fundmi në...
Secili ftrut i thatë ka përfitimet e veta shëndetësore—por disa janë në krye kur bëhet fjalë për këtë lëndë ushqyese të ngopshme. Ka shumë gjëra të mrekullueshme për ta—përfshirë faktin që janë një paketë e vogël e mbushur me...
Dieta më e mirë për jetëgjatësi është ajo që përfshin shumë fruta, arra dhe bishtajore, perime dhe drithëra të plota. Ushqimet që duhet të kufizohen ose të shmangen për jetëgjatësi përfshijnë ato të pasura me sheqer të shtuar, yndyrë...
Lini një koment