Rigatoni në furrë me djathë

Rigatoni në furrë me djathë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 25 minuta

I keni provuar ndonjëherë rigatonit në furrë? Erdhi koha t'i provoni

Ingredientët

  • 600 gr pasta rigatoni
  • 300 gr djathë scamorza
  • 1 shishe salcë domatesh
  • 80 gr miell
  • 250 gr mish i grirë
  • 150 gr bukë
  • 100 gr parmigiano
  • 1 tufë majdanoz
  • 1 degë borzilok
  • 150 gr salsiçe
  • 6 vezë
  • 1 qepë e madhe
  • 1 thelpi hudhër
  • 1 lt qumësht
  • kripë, piper
  • arrë moskat

Udhëzimet

1

Gjëja e parë që duhet të bëni është të krijoni disa qoftëza të vogla me të dy vezët: pasi të keni bërë brumin në një tas, lëreni të pushojë në frigorifer.

2

Më pas skuqni qepën dhe hudhrën në një tigan ku keni nxehur pak vaj ulliri dhe shtojini salcën e domates. Lëreni të ziejë.

3

Ndërkohë merrni brumin e qofteve dhe krijoni toptha të vegjël. Qoftet e vogla shtojini në tiganin ku po zien salca.

4

Në fund të zierjes shtoni gjethe borziloku.

5

Zieni makaronat deri në gjysmën e kohës dhe bashkojini me salcën e përgatitur. Në bazën e tavës shtroni një shtresë beshamel të përgatitur (me miellin e zverdhur me gjalpë, qumësht dhe arrë moskat).

6

Më pas shtoni gjysmën e pastave me qofte duke u kujdesur t’i përhapni qoftet në mënyrë uniforme.

7

Rrihni 4 vezë. Gjysmën e masës shtrojeni në tavë bashkë me djathin e prerë në kubikë e një shtresë beshamelë.

8

Pastaj shtoni gjysmën e mbetur të pastave me qofte dhe vazhdoni me një shtresë tjetër beshameli, djathi e vezësh të rrahura.

9

Spërkateni tavën me parmigiano dhe piqeni në 180 gradë për 40 minuta. Prisni disa minuta para se ta servirni.

Lini një koment