Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kur shoh receta të tilla bindem edhe njëherë tjetër se një ndër kënaqësitë më të mëdha të jetës është të ngrënit mirë!
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën dhe hudhrat. I përzieni për 5 minuta.
I shtoni domatet e prera përgjysmë, lëngun e pulës, pak kripë, piper të zi, të kuq dhe sheqerin.
I vendosni një kapak dhe i lini të marrin një valë për 15-17 minuta.
E hiqni tiganin nga zjarri dhe i shtoni sipër gjalpin dhe erëzat e freskëta.
I vini sërish kapakun dhe i lini ashtu.
Ndërkohë parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Merrni një tavë dhe e spërkasni me vaj ulliri. Vendosni filetot e merlucit dhe i spërkasni me kripë e piper.
I shtrydhni sipër limonin, e mbuloni tavën me një letër alumini dhe e fusni në furrë për 12-18 minuta.
Koha e pjekjes varet edhe nga trashësia e filetos, kështuqë kontrollojeni herë pas here.
Kur koha të ketë kaluar, e nxirrni tavën jashtë dhe i shtoni sipër salcën që përgatitët më parë.
E mbuloni sërish me letër alumini dhe e lini në temperaturë ambienti për disa minuta, para se ta shërbeni.
Shërbejeni të ngrohtë duke i shtuar sipër erëzat tuaja të preferuara. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment