Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Perfekte për t'u shoqëruar në sallata, në një tost, me supëra të ndryshme, krepa apo rizoto.
Kërpudhat i pastroni duke i hequr cipën dhe i prisni në copa të vogla.
Më pas i kaloni në një tigan në nxehtësi mesatare duke i shtuar pak vaj ulliri dhe kripë.
I përzieni vazhdimisht për 10 minuta dhe prisni derisa kërpudhat të nxjerrin ujin e tyre.
Në një tas të vogël kombinoni gjalpin, uthullën dhe trumzën. I përzieni mirë dhe më pas ia shtoni kërpudhave.
I lini në zjarr edhe për 10 minuta të tjera derisa kërpudhat të zbuten plotësisht dhe të marrin një ngjyrë kafe.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment