Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Si fillim zgjedhim një kungulli të freskët.
E lajmë me ujë të rrjedhshëm dhe përmes një thike të mprehtë e ndajmë në dy pjesë.
Përmes një luge, pastrojmë pjesën e brendshme të kungullit duke larguar farat.
Të dyja pjesët i presim në formën e fetave. Pasi i kemi prerë të gjitha fetat, i rendisim me rregull në tavë një e nga një.
Para se t’i fusim në furrën e nxehur më parë, i spërkasim me pak sheqer e mjaltë.
Furrën e lëmë në 250 gradë dhe fetat e kungullit do të piqen mesatarisht përreth 30-35 minuta.
Pasi i heqim nga furra, fetat e pjekura të kungullit të ëmbëlsuar mund t’i konsumojmë sa janë ende të ngrohta. Por edhe kur ftohen, ato janë njëlloj të shijshme.
Një mënyrë e shijshme e servirjes së kësaj ëmbëlsire, është edhe ajo e spërkatjes me mjaltë dhe shtimit të arrave, frutave të thata apo kanellës mbi fetat e kungullit të pjekur.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment