Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Një lloj i veçantë fërgese falë lulelakrës. Jeni kuriozë ta provoni?
Pastrojmë dhe lajmë lulelakrën duke e prerë atë në lule të vogla. Presim qepën në kubikë të vegjël dhe hudhrën në copëza.
Pastrojmë specin nga farat dhe e presim atë në kubikë. Në një tigan të thellë ngrohim vajin e ullirit dhe fillimisht kaurdisim qepën derisa ajo të zbutet.
Shtojmë specat në kubikë dhe vazhdojmë përzierjen në nxehtësinë mesatare.
Shtojmë hudhrën dhe domatet, lulelakrën dhe vendosim kapakun për 2-3 minuta.
Shtojmë lëngun e perimeve dhe lëmë lulelakrën të ziejë. Rregullojmë shijen me kripë, piper të zi, piper të kuq.
E lëmë të ziejë dhe 7 minuta të tjera në temperaturë të ulët.
Thyejmë vezët dhe i shtojmë ato një nga një. I mbulojmë me kapak në temperaturë të ulët për 5-7 minuta (varet sa të gatuara i doni vezët.)
Ndërkohë pjekim farat e kungullit.
Presim majdanozin hollë. Në fund shpërndajmë farat e kungullit dhe majdanozin mbi vezë. E servirim të ngrohtë!
Receta marrë nga: shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment