Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Kjo supë vegjetariane e ka origjinën nga Amerika dhe një racion ju jep vetëm 130 kcal. Përse të mos e provojmë?
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Merrni një tavë dhe vendosni një letër kuzhine.
Lulelakrën e lani mirë dhe e ndani në copa të vogla me dorë.
Sipër e spërkasni me kripë, piper, shafran, xhinxher. I shtoni vaj ulliri dhe i përzieni të gjitha bashkë me dorë.
I fusni në furrë për 25 minuta derisa të marin një ngjyrë kafe të artë nga të dyja anët.
Ndërkohë në një tenxhere në zjarr mesatar, skuqni qepën derisa të zbutet. Shtoni hudhrat dhe i përzieni për 1 minutë.
Tani shtoni copat e lulelakrës së pjekur, lëngun e perimeve dhe i lini të ziejnë. I përzieni vazhdimisht për gati 15 minuta.
I hiqni nga zjarri dhe sipër i kaloni një blender dore për ta bërë supën kremoze.
I shtoni pak kripë e piper për të rregulluar shijen, nëse ka nevojë.
Shërbejeni supën e ngrohtë me pak majdanoz të freskët sipër. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment