Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kur shihni domate të lira në treg, i blini kastile për këtë recetë. Do ia vlejë vërtet!
Pastroni domatet nga tuli i brendshëm dhe ruajeni pjesën e brendshme për mbushjen.
Në një tigan përgatisni salcën me të cilën do mbushni domatet.
Shtoni vaj ulliri, qepën e grirë hollë, mishin e grirë, sallamin turist, karotën e grirë dhe lërëni të marrin ngjyrë derisa të lëshojnë lëngjet.
Shtoni në tigan pjesën e brendshme të domateve, rigon, kripë e piper.
Pasi salca të jetë gatuar, bashkoni në një tas një pjesë të salcës me bukë të grirë, djathin e bardhë të thërrmuar, borzilok e majdanoz.
Mbushini domatet me këtë përzierje dhe shtoni parmixhano sipër.
Vendosini të piqen për 20 minuta në 200 gradë. Shijojini të ngrohta!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment