Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Të vogla, praktike dhe thjesht të parezistueshme. Këto janë byreçkat me spinaq e rikota
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine.
Në një tas të vogël përzieni 1 vezë me 1 lugë gjelle ujë. I lini mënjanë.
Në një tas tjetër kombinoni rikotën, spinaqin, domatet, borzilokun, pak piper të kuq, vezën dhe ¼ lugë çaji kripë.
Hapni petën e parë në tavolinën e punës. Filloni e ndani në shirita të gjatë dhe tek secila prej tyre vendosni 1-2 lugë gjelle nga mbushja që përgatitët.
I palosni më pas duke i dhënë formën që dëshironi.
Kështu veproni edhe me petën tjetër.
Anësoret i shtypni me një pirun në mënyrë që të mbyllen mirë.
I radhisni byreçkat njëra pas tjetrës në tavë dhe i lyeni sipër me masën që vezë që përgatitët në fillim. Për lyerjen duhet të përdorni një furçë kuzhine.
Në fund i spërkasni sipër me farat e susamit.
I fusni në furrë për 18-20 minuta, derisa të marin një ngjyrë kafe të artë. Shijojini!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment