Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Pak para për një recetë të thjeshtë supe, ama shumë të shijshme!
Në një tenxhere të thellë ngrohim vajin e ullirit, qepën e grirë hollë, e kaurdisim atë sa të fillojë të marrë ngjyrë.
Shtojmë preshin e grirë në unaza të holla dhe vazhdojmë t;i përziejmë së bashku. Shtojmë hudhrat e prera trashë.
Teksa i përzieni shtoni trumzën, patatet, lëngun e pulës, pak kripëe piper.
Mbulojeni supën dhe e lini në zjarr për 25-30 minuta.
Largojmë tenxheren nga zjarri, shtojmë kremin e panës dhe e përziejmë mirë. E kalojmë supën në blender dhe e kthejmë në krem.
Në një tigan hedhim pak vaj dhe kalojmë kubikët e bukës derisa të zverdhen pak e të bëhen krokante.
Presim majdanozin hollë.
Shtojmë majdanozin në supë dhe e servirim atë në tas, duke vendosur disa kubikë buke krokante dhe pak majdanoz të freskët. Shijojeni supën!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment