Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Provoni filetot e pulës si asnjëherë më parë, pasi salca kremoze, i jep një shije të paparë!
Gjoksin e pulës e prisni hollë dhe formoni 4 fileto.
I marinoni me kripë e piper dhe i lyeni me pak miell para e mbrapa.
Vendosini për t’i skuqur në një tigan me pak vaj ulliri. Sapo të marrin një ngjyrë kafe të artë, i hiqni dhe i lini mënjanë.
Në po të njëjtën tigan, shtoni pak vaj, skuqni qepën dhe hudhrat. I përzieni për disa minuta, derisa qepa të zbutet tërësisht.
Shtoni lëngun e pulës, lëngun e limonit dhe i përzieni vazhdimisht. E rrisni pak nxehtësinë dhe ndërkohë i përzieni.
Në fund i shtoni panën, pak kripë e piper. Sapo pana të pluskojë, zhysni në të filetot e pulës dhe e fikni zjarrin.
Shërbejeni të ngrohtë dhe shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment