Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Idenë për drekën e keni gati! Hidhini një sy recetës dhe nisni nga puna për ta shijuar sa më parë...
Në një tenxhere me ujë e kripë, vendosni për të zierë patatet rreth 10 minuta.
Më pas i largoni dhe vendosni për të zierë lulelakrën për 7 minuta.
Në një tas bashkoni vezët, salcën e kosit, hudhrat, qumështin, arrën moskat, majdanozin, djathin dhe qumështin.
I përzieni mirë dhe shtoni salsiçet e prera në kubik të vegjël.
Lyejmë tavën me pak gjalpë dhe e pudrosim me pak galetë.
Shtojmë fillimisht patatet e prera në kubikë, lulelakrën dhe qepët e grira hollë.
Mbi të shtojmë kremin me qumësht dhe vezë. Në fund e spërkasni me pak kaçkavall.
E vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius, për 25-30 minuta. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga: shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment