Tavë me patate dhe lulelakër në furrë

Tavë me patate dhe lulelakër në furrë

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Idenë për drekën e keni gati! Hidhini një sy recetës dhe nisni nga puna për ta shijuar sa më parë...

Ingredientët

  • 400 gram lulelakër
  • 250 gram patate
  • 1 gotë salcë kosi
  • 3 vezë
  • 1/2 gotë qumësht
  • 100 gram kaçkavall i butë
  • 4 qepë të njoma (bishtat)
  • 2 thelpinj hudhra
  • 3-4 salsiçe
  • 1/2 tufë majdanoz
  • 1 lugë kafe arrëmoskat
  • Kripë dhe piper i zi

Udhëzimet

1

Në një tenxhere me ujë e kripë, vendosni për të zierë patatet rreth 10 minuta.

2

Më pas i largoni dhe vendosni për të zierë lulelakrën për 7 minuta.

3

Në një tas bashkoni vezët, salcën e kosit, hudhrat, qumështin, arrën moskat, majdanozin, djathin dhe qumështin.

4

I përzieni mirë dhe shtoni salsiçet e prera në kubik të vegjël.

5

Lyejmë tavën me pak gjalpë dhe e pudrosim me pak galetë.

6

Shtojmë fillimisht patatet e prera në kubikë, lulelakrën dhe qepët e grira hollë.

7

Mbi të shtojmë kremin me qumësht dhe vezë. Në fund e spërkasni me pak kaçkavall.

8

E vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius, për 25-30 minuta. Ju bëftë mirë!

Shënime

Receta marrë nga: shqiptarja.com

Lini një koment