Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Zgjedhja e duhur për ju që doni të hani e njëkohësisht të kujdeseni për linjat e trupit. Shumë e thjeshtë për t'u përgatitur dhe e pakët në kalori.
Në një tenxhere me madhësi mesatare vendosni për të zierë ujin me 1 lugë çaji kripë.
Shtoni orzon dhe e lini për 7-8 minuta.
Më pas e hiqni dhe e kulloni. E kaloni në një tas të madh dhe e lini mënjanë.
Ndërkohë përgatisni salcën duke kombinuar të gjithë përbërësit e saj që janë specifikuar në recetë.
Shtojani salcën orzos dhe i përzieni. Më pas shtoni kastravecin, domatet, ullinjtë, specin, qepën dhe djathin.
I shtoni pak kripë dhe piper dhe i përzieni të gjitha bashkë.
E lini për disa minuta në frigorifer dhe më pas mund ta shijoni. Ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment