¼ filxhan me salcë domatesh të freskët ( të bërë vetë)
4 thelpi hudhra
1 karotë e prerë në copa të vogla
2 patate mesatare të prera kubik të vegjël
1 gjethe dafine
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius. 2.Mishin e viçit e ndani në copa më të vogla dhe e marinoni në një tas me pak kripë, piper dhe e lyeni me miell. E lini mënjanë. 3.Ndërkohë në një tenxhere me pak vaj, skuqni qepën, hudhrat. Shtoni më pas karotat dhe i përzieni vazdimisht derisa të zbuten […]
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
2.Mishin e viçit e ndani në copa më të vogla dhe e marinoni në një tas me pak kripë, piper dhe e lyeni me miell. E lini mënjanë.
3.Ndërkohë në një tenxhere me pak vaj, skuqni qepën, hudhrat. Shtoni më pas karotat dhe i përzieni vazdimisht derisa të zbuten disi.
4.Shtoni patatet, lëngun e mishit, salcën e domateve, gjethen e dafinës dhe trumzën. I përzieni mirë dhe prisni 10-15 minuta minuta sa të marrin një valë.
5.Ndërkohë merrni një tavë dhe shtroni në të gjellën. E përhapni mirë në të gjithë tavën.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento