Përse fëmijët e vegjël dhe gratë shtatzënë nuk duhet të konsumojnë ton peshku?
Ushqimi i shëndetshëm është vetëm çështje ndërgjegjësimi. Fatkeqësisht, industria ushqimore e ka bërë më të vështirë ndonjëherë të dimë në të vërtetë se çfarë është e shëndetshme dhe çfarë jo, duke vendosur reklama dhe etiketa disi “mashtruese”.
Autoritetet spanjolle rekomandojnë që fëmijët poshtë moshës 10 vjeç dhe gratë shtatzënë të mos konsumojnë ton peshku. Por përse?
Kjo për shkak të nivelit të lartë të merkurit që është gjendur tek toni i peshkut. Ky metal toksik shkakton nervozizëm, probleme me tretjen dhe me sistemin imunitar.
Çfarë duhet bërë në vend të kësaj: Kufizoni konsumin e tyre dhe kërkoni më mirë për peshk të freskët, rritur në ujëra të pastër./neps.al
Nëse doni të lexoni më tepër rreth tonit të peshkut, atëherë klikoni këtu:
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment