Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një mikser kombinoni djathin e grirë, miellin, gjalpin, kripën, erëzat e mbetura dhe i përzieni për disa sekonda të gjitha bashkë.
2.Gradualisht shtoni edhe nga 1 lugë gjelle ujë.
3.Kur brumi të jetë mbledhur disi e hiqni nga mikseri dhe e vendosni në tavolinën e punës.
4.Hapeni brumin me duar dhe ngjesheni njëkohësisht,
5.E mbështillini me një qese kuzhine dhe e lini në friforifer 30 minuta, për t’u forcuar gjithnjë e më tepër.
6.Hapeni sërish petën në tavolinën e punës.
7.Filloni e prisni crackersat me format e deshiruara.
8.I vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
9.Pasi i keni radhitur të gjitha njëra pas tjetrës, i fusni në furrë të piqen për 20 minuta në temperaturë 180 gradë.
10.I lini të ftohen pak dhe më pas mund t’i shijoni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment