Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Asparagu është shumë i çmuar për mëlçinë tuaj. Ai i jep supës një shije të veçantë plot e përplot me vlera ushqyese!
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët.
Shtoni edhe hudhrat e prera imët.
Prisni pataten në kubik të vegjël dhe ia shtoni supës.
Ndërkohë lani asparagët, i hiqni pjesën e bishtit dhe ia shtoni supës së bashku me dy gota ujë të nxehtë.
I vini kapakun dhe prisni derisa supa të marrë valë.
Sapo ta shihni që perimet janë zbutur, e fikni zjarrin dhe sipër kaloni një blender dore për ta bërë supën kremoze.
Më pas e ndizni sërish zjarrin dhe shtoni erëzat si kripë e piper për të rregulluar shijen e supës.
Nga fundi, kur supa të jetë trashur pak, shtoni qumështin. E përzieni edhe njëherë dhe më pas e hiqni nga zjarri.
Nëse doni ta trashni më shumë supën mund t’i shtoni një lugë gjelle miell misri.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment