Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Jo të gjithë i duan qoftet me mish të grirë. Perimet janë alternativa ideale, më e shëndetshme dhe e lehtë, për të shijuar qofte pa asnjë ndjesi faji!
Lani lulelakrën, e ndani në lule të vogla dhe e vendosni për të zierë, sa të marrë një valë.
Më pas e hiqni, e kulloni dhe e lini të ftohet.
E kaloni në një enë të madhe dhe e shtypni me një pirun. Në po të njëjtën enë shtoni djathin, vezën e plotë të rrahur, bukën, 1 majë luge kripë dhe majdanozin. I përzieni të gjitha bashkë.
Tani me ndihmën e një luge formoni disa qofte të vogla me dorë. E lyeni secilën para dhe mbrapa me bukën e grirë imët.
Tani i radhisni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine dhe e keni spërkatur me vaj ulliri.
I fusni qoftet në furrë në temperaturë 200 gradë. Pas 15 minutave të para duhet t’i ktheni qoftet përmbys, për t’i lënë edhe për 15 minuta të tjera.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment