Pasta kremoze me speca e djathë

Pasta kremoze me speca e djathë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Shumë praktike kjo recetë dhe me disa truke të vogla që përmban, me gjasa do të kthehet në të preferuarën tuaj!

Ingredientët

  • 1 pako pasta (modeli sipas dëshirës)
  • 2 speca jeshile të prera në formë rrumbullake
  • 2 filxhan e gjysmë me djathë çedar
  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • 2 lugë gjelle miell
  • 2 ½ filxhan qumësht
  • 1 filxhan me djathë mozarella
  • 1 filxhan me bukë të grirë imët

Udhëzimet

1

Zieni makaronat si zakonisht në një tenxhere me ujë e kripë.

2

Kullojini dhe i lini mënjanë.

3

Ndërkohë në një tigan skuqni gjalpin dhe i shtoni miellin. I përzieni vazhdimisht derisa të bëhet një masë kremoze e pa kokrriza. Shtoni qumështin dhe vazhdoni përzierjen.

4

Ndërkohë ulni nxehtësinë dhe shtoni mozarellën, specat. I përzieni mirë dhe tani salcën ia shtoni pastave (që i keni shtruar në një tavë)

5

I trazoni të gjitha bashkë dhe në fund i shtoni bukën e grirë imët me pak vaj ulliri.

6

I fusni në furrë për 10 minuta në temperaturë 200 gradë.

7

I lini pak minuta të ftohen, para se t’i shërbeni! Ju bëftë mirë!

Lini një koment