Kadaifi, një histori e vërtetë dashurie!

Kadaifi, një histori e vërtet dashurie!

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 20 minuta Koha e gatimit: 40 minuta

Disa pëlqejnë bakllavanë, disa të tjerë kadaifin. Sigurisht ka edhe të tjerë pastaj që i pëlqejnë të dyja!

Ingredientët

  • 180 gramë kadaif
  • 90 gramë gjalpë të shkrirë dhe të vakët
  • 2 gota me ujë
  • 100 gramë sheqer
  • 1 lugë gjelle me lëng limoni
  • 60 gramë arra të copëtuara

Udhëzimet

1

Në një tenxhere me ujë vendosni sheqerin për të zierë dhe i lini bashkë të dyja derisa të marrin një valë.

2

Nga fundi, pasi masa të tjerë trashur disi, shtoni edhe lëngun e limonit.

3

Merrni një tepsi dhe shtroni në të fijet e hapura të kadaifit (gjysmën e sasisë).

4

Sipër i shtoni gjalpin e shkrirë dhe arrat e copëtuara. E mbuloni sipërfaqen me pjesën tjetër të kadaifit.

5

Tani e fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë, ose sa sipërfaqja të marrë një ngjyrë kafe të artë.

6

Tani i shtoni menjëherë shurupin që do jetë ftohur disi.

7

Lërëni ta përthithë shurupin për të paktën dy orë. Më pas mund ta ruani kadaifin në frigorifer ose në vend të ftohtë.

 

Lini një koment