Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Disa pëlqejnë bakllavanë, disa të tjerë kadaifin. Sigurisht ka edhe të tjerë pastaj që i pëlqejnë të dyja! Në një tenxhere me ujë vendosni sheqerin për të zierë dhe i lini bashkë të dyja derisa të marrin një valë. Nga fundi, pasi masa të tjerë trashur disi, shtoni edhe lëngun e limonit. Merrni një tepsi dhe shtroni në të fijet e hapura të kadaifit (gjysmën e sasisë). Sipër i shtoni gjalpin e shkrirë dhe arrat e copëtuara. E mbuloni sipërfaqen me pjesën tjetër të kadaifit. Tani e fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë, ose sa sipërfaqja të marrë një ngjyrë kafe të artë. Tani i shtoni menjëherë shurupin që do jetë ftohur disi. Lërëni ta përthithë shurupin për të paktën dy orë. Më pas mund ta ruani kadaifin në frigorifer ose në vend të ftohtë. Kadaifi, një histori e vërtet dashurie!
Ingredientët
Udhëzimet
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment