Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Receta që të kënaq syrin, por edhe stomakun!
Në një tas bashkoni miellin e grurit, miellin e thekrës dhe sodën e bukës.
I përzieni mirë dhe shtoni gjithashtu: vezët, gjalpin e shkrirë, rumin, lëngun e limonit dhe lëkurën, kanellën, vaniljen. E punoni mirë masën me duar.
Në fund i shtoni sheqerin dhe mjaltin.
Punojeni mirë me duar brumin derisa të krijoni një masë kompakte. Mbulojeni me një letër kuzhine dhe e lini në frigorifer gjatë gjithë natës.
Ditën tjetër, hapeni komplet petën dhe filloni e prisni biskotat me format tuaja të preferuara.
I lyeni biskotat nga sipër me pak qumësht dhe i zbukuroni me pak arra e bajame.
I fusni në furrë për t’i pjekur në temperaturë 180 gradë. Shijojini dhe pse jo, ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment