Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Të ëmbla, plot shije dhe një mënyrë fantastike për të shfrytëzuar portokallët e mbetur!
Në një enë rrihni sheqerin me gjalpin me anë të një rrahësi elektrik.
Shtoni lëkurën dhe lëngun e portokallit.
I përzieni mirë dhe gradualisht shtoni pluhurin pjekës dhe miellin. I përzieni mirë derisa të krijoni një masë homogjene.
Sipas dëshirës mund t’i shtoni edhe disa bajame të thërrmuara.
Merrni një tavë pjekjeje dhe shtroni në të masën që përgatitët.
I fusni në furrë për 30 minuta në temperaturë 190 gradë.
Pasi të jetë pjekur e spërkasni sipër me sheqer pluhur dhe shijojeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment