Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Kek sfungjer, shumë i thjeshtë për t’u realizuar nga çdo amvisë në kushte shtëpie. Kjo ëmbëlsirë është shumë e famshme dhe vjen me një shije unike.
Në një tas të madh bashkoni të gjithë përbërësit e thatë së bashku. I përzieni mirë dhe më pas shtoni përbërësit e lëngshëm. I përzieni mirë me një rrahës dore ose elektrik, derisa të përfitoni një masë kremoze.
Nëse brumi është shumë i trashë, mund të shtoni 1/4 gotë ujë.
Merrni një tavë dhe bazën e lyeni me salcë tahini.
Sipër shtroni mbushjen dhe e përhapni mirë.
Në fund i shtoni sipër farat e pishës dhe e lini ashtu për 10 minuta.
Më pas e fusni kekun në furrë për 30 minuta në temperaturë 180 gradë.
Hiqeni nga furra dhe e lini të ftohet në temperaturën e dhomës, para se ta prisni.
Shërbejeni me kafe ose çaj dhe shijojeni!
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment