Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Shkëputur nga libri i njohur i moderatores Arbana Osmani: "Receta për 5 minuta". Nëse nuk e keni mundësinë për t'i blerë stikat, thjesht mos i përdorni.
Zieni makaronat në 1.5 L ujë me kripë.
Ndërsa ziejnë përgatisni salcën duke skuqur hudhrën e prerë imët në vaj ulliri.
Kur të jetë zbutur hudhra prisni domatet qershi në gjysmë dhe i shtoni në tigan.
Hidhni kripë e piper dhe mbuloji me kapak.
Uleni zjarrin në mesatar dhe i lini për 5-6 minuta.
Në një tigan tjetër skuqni stikat (pa vaj) derisa të marrin faqe.
Shtoni djathin filadelfia, stikat dhe kalojini makaronat nga tenxherja ku kanë zierë, në një tigan (me anë të një lugë me vrimë që të kullojnë). I përzieni mirë e mirë.
Shtoni pak nga lëngu i makaronave dhe vazhdoni përzierjen në zjarr të fortë.
Kur makaronat të kenë thithur mirë salcën e krijuar, shtoni djathin parmixhano dhe i shërbeni me pak borzilok.
Receta marrë nga libri" Receta për 5 minuta" me autore Arbana Osmanin
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment