Kofsha pule confit
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
Sugjerojmë:
Pa yndyrë, por me shumë shije. Filetot e pulës të kombinuara me kunguj e karota, janë një recetë e shkëlqyer.
Në fillim presim filetot në kubikë të vegjël, hedhim gjalpin dhe vajin në tigan (në sasi shumë të vogla) dhe shtojmë aty filetot.
I lëmë të skuqen mirë dhe shtojmë erëzat sipas dëshirës. Kur të jenë pothuajse gati, i heqim mënjanë.
Presim kungujt dhe karotat në rrathë të vegjël dhe i hedhim në tiganin ku skuqëm filetot, pa shtuar yndyrë.
Vendosim një kapak që puthitet mirë, në mënyrë që perimet të përgatiten me avullin e tyre, duke qëndruar të buta dhe njëkohësisht të shëndetshme.
Nuk shtojmë ujë. Në përfundim, shtojmë edhe filetot dhe pjata është gati. Ju bëftë mirë!
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment