Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Pa yndyrë, por me shumë shije. Filetot e pulës të kombinuara me kunguj e karota, janë një recetë e shkëlqyer.
Në fillim presim filetot në kubikë të vegjël, hedhim gjalpin dhe vajin në tigan (në sasi shumë të vogla) dhe shtojmë aty filetot.
I lëmë të skuqen mirë dhe shtojmë erëzat sipas dëshirës. Kur të jenë pothuajse gati, i heqim mënjanë.
Presim kungujt dhe karotat në rrathë të vegjël dhe i hedhim në tiganin ku skuqëm filetot, pa shtuar yndyrë.
Vendosim një kapak që puthitet mirë, në mënyrë që perimet të përgatiten me avullin e tyre, duke qëndruar të buta dhe njëkohësisht të shëndetshme.
Nuk shtojmë ujë. Në përfundim, shtojmë edhe filetot dhe pjata është gati. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment