Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sa shpesh i konsumoni byreqet? Po kësaj me mish, qepë e domate i thoni dot jo? Filloni nga puna për ta përgatitur me recetën e Neps.al
Në një tigan skuqim qepët e grira imët, pak kripë, i vendosim kapakun sipër dhe i lëme 5 minuta.
Shtojme 2 lugë vaj ulliri dhe i kavardisim përsëri deri sa ajo te bëhet trasparente.
Shtojmë mishin e grirë dhe i kavardisim së bashku me qepët derisa mishi të ndryshojë ngjyrë. Shtoni domatet, orizin, kripë e piper të zi. I përzieni mirë.
Lyejmë tepsinë me vaj dhe vendosim 1 petë duke e spërkatur me vaj ose me vezë të rrahur.
Shtroni mbushjen dhe shtoni sipër petën tjetër. Spërkateni sipërfaqen me pak vaj sërish dhe të verdhë veze.
Në fund mblidhni anët dhe vendosni tepsinë në furrë në temperaturën 150 – 200 gradë celsius për 25-30 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment