Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një tigan ngrohni vajin e ullirit.
2.Skuqni hudhrat me specin e kuq pluhur për të paktën 1 minutë.
3.Shtoni karkalecat, i marinoni me kripë e piper dhe i lini për pak minuta në zjarr. Sapo ta shihni që karkalecat janë skuqur mjaftueshëm i hiqni dhe i lini mënjanë.
4.Në po të njëjtin tigan shtoni qumështin dhe e përzieni vazhdimisht duke e ulur nivelin e nxehtësisë.
5.Shtoni sërish kripë e piper.
6.Tani shtoni linguinit (që duhet ti keni gjysmë zierë më parë).
7.I përzieni mirë dhe i lini për 7-9 minuta.
8.Pasi të ketë kaluar kjo kohë, i shtoni sipër karkalecat dhe djathin parmixhano.
9.I përzieni mirë të gjitha bashkë. Shërbejeni menjëherë me pak borzilok të freskët sipër!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment