1.Në një tigan ngrohni vajin e ullirit. 2.Skuqni hudhrat me specin e kuq pluhur për të paktën 1 minutë. 3.Shtoni karkalecat, i marinoni me kripë e piper dhe i lini për pak minuta në zjarr. Sapo ta shihni që karkalecat janë skuqur mjaftueshëm i hiqni dhe i lini mënjanë. 4.Në po të njëjtin tigan shtoni qumështin dhe e përzieni vazhdimisht duke e ulur nivelin e nxehtësisë. 5.Shtoni sërish kripë e piper. 6.Tani shtoni linguinit (që duhet ti keni gjysmë zierë më parë). 7.I përzieni mirë dhe i lini për 7-9 minuta. 8.Pasi të ketë kaluar kjo kohë, i shtoni sipër karkalecat dhe djathin parmixhano. 9.I përzieni mirë të gjitha bashkë. Shërbejeni menjëherë me pak borzilok të freskët sipër!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment