Si të bëni vetë petët për lazanja? Ndiq recetën e Blerina Bombaj
Dietologia e njohur Blerina Bombaj nuk nguron të ndajë me publikun herë pas here, edhe sekretin e disa recetave shumë të shijshme. I tillë është edhe rasti i petëve për lazanjë që duan vetëm dy përbërës!
Përbërësit:
2 kokrra vezë
200 gram semola (miell specifik për pasta pasi përbëhet nga gruri i fortë).
Udhëzime mbi përgatitjen:
Në tavolinën e punës shtroni miellin. Në mes hapni një grop dhe shtoni vezët.
Punojeni brumin mirë me duar për gati 10 minuta.
Brumi duhet të jetë i fortë. E lini 30 minuta mënjanë të pushojë.
Pas kësaj e ndani në tri toptha të vegjël dhe e hapni me kujdes tek makineria e pastave.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment