Si të bëni vetë petët për lazanja? Ndiq recetën e Blerina Bombaj
Dietologia e njohur Blerina Bombaj nuk nguron të ndajë me publikun herë pas here, edhe sekretin e disa recetave shumë të shijshme. I tillë është edhe rasti i petëve për lazanjë që duan vetëm dy përbërës!
Përbërësit:
2 kokrra vezë
200 gram semola (miell specifik për pasta pasi përbëhet nga gruri i fortë).
Udhëzime mbi përgatitjen:
Në tavolinën e punës shtroni miellin. Në mes hapni një grop dhe shtoni vezët.
Punojeni brumin mirë me duar për gati 10 minuta.
Brumi duhet të jetë i fortë. E lini 30 minuta mënjanë të pushojë.
Pas kësaj e ndani në tri toptha të vegjël dhe e hapni me kujdes tek makineria e pastave.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment