Ravioli të shijshme me spinaq. Receta nga shef Renato

Ravioli të shijshme me spinaq. Receta nga shef Renato

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 20 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Përgatisni këto ravioli shumë të thjeshtë dhe të shijshëm në më pak se 30 minuta.

Ingredientët

  • 300 gram brumë paste
  • 100 gram gjalpë
  • 100 gram djathë kaçkavall ose i bardhë (sipas dëshirës)
  • 50 gram domate të thara
  • 300 gram spinaq
  • 2 qepë të njoma
  • Kripë, piper
  • 1 e verdhë veze
  • Pak kopër
  • Pak mendërz
  • 1 degë rozmarinë
  • 1 degë trumzë (thimo)

Udhëzimet

1

Nisim me përgatitjen e mbushjes së raviolit. Fillimisht lajmë spinaqin dhe qepët. I grijmë hollë dhe i kalojmë për pak minuta në tigan.

2

Pasi i kemi gatuar pak në tigan, i kalojmë në një enë tjetër ashtu të ngrohta. Shtojmë djathin, koprën, mendërzën dhe domatet e thara. I përziejmë mirë dhe i lëmë mënjanë që të marrin shijen e njëra-tjetrës.

3

Nisim me përgatitjen e raviolit. Hapim brumin dhe e presim në katrorë ose rrethorë me diametër rreth 5 cm.

4

Në qendër të një katrori/rrethori vendosim një masë nga mbushja e raviolit.

5

Vendosim raviolit e përgatitura në ujë të vluar dhe të bollshëm. I lëmë të ziejnë për 4 minuta.

6

Në një tigan përgatisim salcën. Marrim një garuzhdë ujë dhe shtojmë rozmarinë, trumzë (thimo), gjalpë dhe djathë. Kujdesemi që të krijohet një salcë e lidhur mirë dhe vendosim në të ravioli.

7

I lëmë të ziejnë për 4-5 minuta të tjera dhe ravioli janë gati për t'u shijuar.

Shënime

Receta e plotë marrë nga: renatomekolli.com

Lini një koment