Truffles, për t’u dehur nga aroma dhe shija e çokollatës!

Truffles, për t'u dehur nga aroma dhe shija e çokollatës!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Ingredientët

  • 300 gram pana pastiçerie
  • 300 gram çokollatë
  • 1 lëkurë portokalli
  • 1 lugë gjelle liker (sipas dëshirës suaj)
  • Kakao

Udhëzimet

1

Në një tenxhere ngrohim qumështin pana derisa të vlojë.

2

Në një enë ku kemi vendosur më parë çokollatën e grirë, shtojmë një pjesë të qumështit pana dhe i përziejmë me kujdes.

3

Më pas, kësaj mase i shtojmë likerin dhe lëkurën e portokallit dhe i përziejmë.

4

Në fund hedhim edhe pjesën e mbetur të qumështit, duke i përzier vazhdimisht derisa të bëhen masë homogjene.

5

E vendosim në frigorifer për të paktën 5 orë.

6

Pasi e nxjerrim nga frigoriferi, me ndihmën e një luge i japim formën e topathave të vegjël të dhe i kalojmë në kakao.

Shënime

Receta marrë nga: renatomekolli.com

Lini një koment