Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere ngrohim qumështin pana derisa të vlojë.
Në një enë ku kemi vendosur më parë çokollatën e grirë, shtojmë një pjesë të qumështit pana dhe i përziejmë me kujdes.
Më pas, kësaj mase i shtojmë likerin dhe lëkurën e portokallit dhe i përziejmë.
Në fund hedhim edhe pjesën e mbetur të qumështit, duke i përzier vazhdimisht derisa të bëhen masë homogjene.
E vendosim në frigorifer për të paktën 5 orë.
Pasi e nxjerrim nga frigoriferi, me ndihmën e një luge i japim formën e topathave të vegjël të dhe i kalojmë në kakao.
Receta marrë nga: renatomekolli.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment