Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Supa ime e preferuar. Po e juaja? Hidhi një sy recetës se bën vaki të prishet mendja e fillon ta përgatisësh...
Pastrojmë mishin e pulës dhe e vendosim në tenxhere për ta zierë derisa mishi të shkëputet nga kocka. (Largojmë mishin dhe e largojmë nga kockat dhe lëkura.)
Ndërkohë në një tenxhere tjetër shkrijmë gjalpin, vajin dhe kavardisim preshin të prerë shumë hollë.
Shtojmë karotat në kubikë dhe domaten në rrathë, shtojmë lëngun e pulës duke e kulluar në sitë.
Makaronat i vendosim të ziejnë duke mos e mbuluar tenxheren me kapak.
Copëtojmë mishin e pulës dhe e shtojmë në supë. E rregulloni me kripë e piper sipas dëshirës.
Pasi kalojnë 10 minuta, shtojmë 2 lugë gjelle majdanoz të grirë hollë dhe e servirim të ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga: shqiptarja.com
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment