Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Lajmë me kujdes kërpudhat, i pastrojmë dhe i presim në feta të mëdha.
Qërojmë qepën dhe e presim në kubikë.
Lajmë mirë trumzën, e thajmë dhe i heqim fletët.
Rrahim vezët, i hedhim trumzën e grirë, qumështin dhe salcën e domates.
Shtojmë kripë dhe piper.
Nxehim vajin në një tigan të mbuluar dhe skuqim qepën në zjarr të ngadaltë.
Pasi qepa të ketë marrë ngjyrën e floririt hedhim kërpudhat. I përziejmë derisa të pinë lëngun.
Mbi kërpudhat hedhim masën e përgatitur nga përzierja e vezëve, qumështit trumzës dhe salcës së domates.
E lëmë derisa veza të pritet. Përdorim një spatul për ta përzier dhe i shtojmë pak susam.
Lajmë domaten dhe e presim në 4 pjesë.
I shërbejmë vezët e fërguara me domate dhe një fetë bukë thekre të thekur.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment