Lani mirë patëllxhanët, i prisni përgjysmë dhe u hiqni tulin e brendshëm.
Patëllxhanët i vendosni për të zierë.
Ndërkohë në një tigan me pak vaj vendosni për të skuqur tulin e patëllxhanëve. I grini sipër qepët dhe domatet. Shtoni edhe hudhrat e copëtuara. I përzieni mirë dhe i lini të skuqen për disa minuta.
I shtoni 1 gotë ujë, ose 1 gotë nga lëngu me të cilin zietë patëllxhanët. I lini për 10 minuta në zjarr derisa të zbuten mirë.
Pasi patëllxhanët të kenë zierë merrni dhe një tavë dhe i radhisni.
I mbushni me masën që përgatitët dhe pjesën që mbetet ia hidhni përsipër. E niveloni mirë me ndihmën e një luge.
Tani e fusni në furrë për 35 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment