Foto-receta/ Imam Bajalldi

Koha e gatimit: 35 minuta

Koha e përgatitjes: 20 minuta

Numri i personave: 4-5

Përbërësit: 

  • 6-8 patëllxhanë
  • 3 kokrra qepë
  • 2 domate të mëdha
  • 2 thelpi hudhra
  • kripë

Udhëzime: 

Lani mirë patëllxhanët, i prisni përgjysmë dhe u hiqni tulin e brendshëm.

Patëllxhanët i vendosni për të zierë.

Ndërkohë në një tigan me pak vaj vendosni për të skuqur tulin e patëllxhanëve. I grini sipër qepët dhe domatet. Shtoni edhe hudhrat e copëtuara. I përzieni mirë dhe i lini të skuqen për disa minuta.

I shtoni 1 gotë ujë, ose 1 gotë nga lëngu me të cilin zietë patëllxhanët. I lini për 10 minuta në zjarr derisa të zbuten mirë.

Pasi patëllxhanët të kenë zierë merrni dhe një tavë dhe i radhisni.

I mbushni me masën që përgatitët dhe pjesën që mbetet ia hidhni përsipër. E niveloni mirë me ndihmën e një luge.

Tani e fusni në furrë për 35 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!

Rezultati?

Foto dhe receta nga Neps.al

Lini një koment