Lani mirë patëllxhanët, i prisni përgjysmë dhe u hiqni tulin e brendshëm.
Patëllxhanët i vendosni për të zierë.
Ndërkohë në një tigan me pak vaj vendosni për të skuqur tulin e patëllxhanëve. I grini sipër qepët dhe domatet. Shtoni edhe hudhrat e copëtuara. I përzieni mirë dhe i lini të skuqen për disa minuta.
I shtoni 1 gotë ujë, ose 1 gotë nga lëngu me të cilin zietë patëllxhanët. I lini për 10 minuta në zjarr derisa të zbuten mirë.
Pasi patëllxhanët të kenë zierë merrni dhe një tavë dhe i radhisni.
I mbushni me masën që përgatitët dhe pjesën që mbetet ia hidhni përsipër. E niveloni mirë me ndihmën e një luge.
Tani e fusni në furrë për 35 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment