Lani mirë patëllxhanët, i prisni përgjysmë dhe u hiqni tulin e brendshëm.
Patëllxhanët i vendosni për të zierë.
Ndërkohë në një tigan me pak vaj vendosni për të skuqur tulin e patëllxhanëve. I grini sipër qepët dhe domatet. Shtoni edhe hudhrat e copëtuara. I përzieni mirë dhe i lini të skuqen për disa minuta.
I shtoni 1 gotë ujë, ose 1 gotë nga lëngu me të cilin zietë patëllxhanët. I lini për 10 minuta në zjarr derisa të zbuten mirë.
Pasi patëllxhanët të kenë zierë merrni dhe një tavë dhe i radhisni.
I mbushni me masën që përgatitët dhe pjesën që mbetet ia hidhni përsipër. E niveloni mirë me ndihmën e një luge.
Tani e fusni në furrë për 35 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment