Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Tavë me makarona, e shpejtë dhe një ide e mirë për këtë të premte...
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët.
Shtoni salcën e domateve, kripë, piper të zi e të kuq.
Ndërkohë në një tigan tjetër përgatisni salcën beshamel.
Skuqni gjalpin, miellin, i përzieni mirë dhe më pas shtoni qumështin. I trazoni mirë dhe shpejt që të mos krijohen kokrriza.
Shtoni piperin, arrë moskat dhe në fund 1 të verdhë veze. E hiqni nga zjarri.
Pasi keni zierë makaronat me metodën e zakonshme i përzieni me kimën që përgatitët më parë.
Merrni një tavë dhe i shtroni makaronat me kimën. Në fund i shtoni sipër salcën beshamel. E fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment