Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Me një mikser elektrik rrahim për rreth 5 minuta vezët me sheqerin derisa të formohet një përbërje e fryrë dhe me ngjyrë të hapur.
Shtojmë pak kripë, kanellë dhe vazhdojme rrahjen edhe për disa sekonda.
Shtojmë edhe lëngun e portokallit dhe lëkurën e tij duke vazhduar rrahjen.
Në një tas të madh, sitim miellin bashkë me pluhurin pjekës dhe ja shtrojmë pak nga pak përbërjes së mësiperme duke e alternuar edhe me vajin e lulediellit.
Lyejmë me gjalp dhe miell një formë për kek, hedhim në të brumin e përftuar dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 40 minuta.
E lemë të ftohet plotësisht dhe e spërkasim me pak sheqer pluhur në siperfaqe.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment