Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Me një mikser elektrik rrahim për rreth 5 minuta vezët me sheqerin derisa të formohet një përbërje e fryrë dhe me ngjyrë të hapur.
Shtojmë pak kripë, kanellë dhe vazhdojme rrahjen edhe për disa sekonda.
Shtojmë edhe lëngun e portokallit dhe lëkurën e tij duke vazhduar rrahjen.
Në një tas të madh, sitim miellin bashkë me pluhurin pjekës dhe ja shtrojmë pak nga pak përbërjes së mësiperme duke e alternuar edhe me vajin e lulediellit.
Lyejmë me gjalp dhe miell një formë për kek, hedhim në të brumin e përftuar dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 40 minuta.
E lemë të ftohet plotësisht dhe e spërkasim me pak sheqer pluhur në siperfaqe.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment