Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Supa me mish viçi, qumësht dhe arra është e thjeshtë për t’u përgatitur, e butë dhe kremoze, pa gjalpë.
Kombinoni në një mikser miellin, gjethet e sherebelës, gjysmën e arrave, hudhrën dhe pak piper.
Kaloni edhe copat e viçit në mënyrë që të lyhen mirë.
Skuqini në një tigan me pak vaj, derisa të marrin një ngjyrë të artë.
Hidhuni kripë dhe shtoni arrat e mbetura.
Shtoni 400 ml qumësht të nxehtë. Lërini në zjarr të ulët për 20 minuta. Hiqini nga zjarri dhe shërbejini. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment