Version i lehtë dhe i shijshëm i qofteve me rikota dhe spinaq

Version i lehtë dhe i shijshëm i qofteve me rikota dhe spinaq

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 20 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Qofte jeshile... e merrni vetë me mend sa të shijshme e të shëndetshme janë. Hidhini një sy recetës për t'i përgatitur vetë ashtu siç duhet.

Ingredientët

  • 250 gran spinaq
  • 250 gram rikota
  • 50 gram djathë grana padano
  • 40 gram bukë e thekur e grirë
  • vaj ulliri ekstra i virgjër
  • 1 thelpi hudhër
  • kripë, piper i zi
  • Për në sipërfaqe:
  • 1 vezë
  • bukë e thekur e grirë
  • kripë, piper i zi

Udhëzimet

1

Për të përgatitur këto qofte, si fillim nxehni vajin së bashku me thelpin e hudhrës, shtoni spinaqin dhe lëreni të kavardiset për 5-6 minuta duke e përzierë shpesh derisa të skuqet mirë.

2

Hiqni hudhrën, më pas transferojeni spinaqin në një enë, shtypeni lehtë me një spatul që t’i hiqni ujin e tepërt dhe lëreni të ftohet. Kur të ftohet, grijeni imët me thikë.

3

Më pas, hidhni rikotën në një enë, (nëse është shumë e ujshme kullojeni pak), pastaj shtoni spinaqin, djathin e grirë, kripë e piper dhe përzieni masën e qofteve.

4

Më tej, për t’u dhënë konsistencë qofteve, shtoni bukën e thekur të grirë dhe vazhdoni përzierjen. Sapo brumi i tyre të jetë gati, formoni toptha të vegjël.

5

Pastaj kalojini një nga një në një pjatë ku keni hedhur vezën e rrahur me pak kripë e piper e më tej në një pjatë ku keni hedhur bukë të grirë të thekur.

6

Më pas vendosini në një tepsi ku keni shtruar letër furre.

7

Piqini në 220 gradë për 20 minuta dhe shërbejini të nxehta.

Lini një koment