Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kjo recetë është më pak e komplikuar nga sa duket! Është absoutisht e shijshme dhe praktike duhet thënë, pasi nuk kërkon shumë kohë për t’u përgatitur!
Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
Në një tigan me vaj ulliri vendosni për të skuqur qepën derisa të zbutet. Pas 3 minutash shtoni hudhrat.
Ndërkohë në një tas të vogël kombinoni qumështin, specin e kuq pluhur dhe miellin. I përzieni mirë dhe më pas ia shtoni qepëve.
I përzieni vazhdimisht derisa të krijoni një salcë homogjene.
Merrni njëtavë dhe radhisni në të patatet e ëmbla, siç i shikoni edhe në foto.
Sipër i shtroni mbushjen. E mbështillni me një letër alumini dhe e fusni përreth 1 orë në furrë.
Më pas e hiqni letrën e aluminit dhe e lini tavën në furrë dhe për 15 minuta të tjera.
Shërbejeni të ngrohtë duke i shtuar sipër borzilok. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment