Familja juaj do të magjepset pas kësaj tave me patate të ëmbla!

Familja juaj do të magjepset pas kësaj tave me patate të ëmbla!

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 1 orë

Kjo recetë është më pak e komplikuar nga sa duket! Është absoutisht e shijshme dhe praktike duhet thënë, pasi nuk kërkon shumë kohë për t’u përgatitur!

Ingredientët

  • 2 kg patate të ëmbla (të qëruara dhe të prera në feta të holla)
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 qepë mesatare e prerë imët
  • 3 thelpi hudhra
  • 1 filxhan qumësht
  • 1 lugë çaji spec i kuq pluhur
  • 1 tufë borzilok të freskët
  • 2 lugë gjelle miell

Udhëzimet

1

Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.

2

Në një tigan me vaj ulliri vendosni për të skuqur qepën derisa të zbutet. Pas 3 minutash shtoni hudhrat.

3

Ndërkohë në një tas të vogël kombinoni qumështin, specin e kuq pluhur dhe miellin. I përzieni mirë dhe më pas ia shtoni qepëve.

4

I përzieni vazhdimisht derisa të krijoni një salcë homogjene.

5

Merrni njëtavë dhe radhisni në të patatet e ëmbla, siç i shikoni edhe në foto.

6

Sipër i shtroni mbushjen. E mbështillni me një letër alumini dhe e fusni përreth 1 orë në furrë.

7

Më pas e hiqni letrën e aluminit dhe e lini tavën në furrë dhe për 15 minuta të tjera.

8

Shërbejeni të ngrohtë duke i shtuar sipër borzilok. Ju bëftë mirë!

Lini një koment