1.Merrni një tigan pak të thellë dhe i shtoni dy gota me ujë. 2.E lini ujin të ziejë mirë, shtoni uthullën e mollës dhe e përzieni mirë. 3.Thyeni vezën sipër ujit dhe e lini të përgatitet për 3-5 minuta. Kështu veproni për të katërta vezët. 4.Ndërkohë në një tas shtypni avokadon me një pirun, shtrydhni […]
1.Merrni një tigan pak të thellë dhe i shtoni dy gota me ujë.
2.E lini ujin të ziejë mirë, shtoni uthullën e mollës dhe e përzieni mirë.
3.Thyeni vezën sipër ujit dhe e lini të përgatitet për 3-5 minuta. Kështu veproni për të katërta vezët.
4.Ndërkohë në një tas shtypni avokadon me një pirun, shtrydhni lëngun e limonit, shtoni kripë e piper.
5.Ndani kuinoan në 4 tasa të vegjël.
6.Shtoni tek secila domate qershizë, avokadon e shtypur, vezën poshe, pak djathë të grirë dhe fetat e bacon.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento