Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Përfundimisht, kjo është receta ime e preferuar! Po ju a i rezistoni dot? Hidhini një sy më poshtë dhe filloni nga puna për përgatitjet....
Në një tas mesatar përzieni vajin, uthullën, kripën, piperin, hudhrën dhe rigonin.
Në një enë vendosni filetot e pulës dhe i shtoni sipër salcën që përgatitët. I përzieni mirë me dorë në mënyrë që të marinohen siç duhen.
Mbylleni tasin me një kapak dhe i lini në frigorifer për 30 minuta.
Ndërkohë përgatisni perimet tuaja duke i alrë dhe duke i prerë në feta rrumbullake.
E mira do ishte t’i piqnit në një skarë, por nëse nuk keni një të tillë atëherë piqini në furrë.
I shtroni në një tavë, i shtoni sipër vaj ulliri, hudhra dhe i lini në furrë për 25 minuta. Në skarë mjaftojnë 5 minuta nga secila anë.
Filetot e pulës i fusni në një tavë tjetër pasi kërkojnë pak më shumë kohë për t’u pjekur. I fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 170 gradë celsius.
Në fund i shërbeni filetot me perimet e pjekura dhe sipër i shtoni pak borzilok të freskët. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment