Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në tavolinën e punës shtoni miellin. Hapni një vrimë në mes dhe shtoni vezët, sodën, kripën.
Tani shtoni kosin, ujin dhe punojeni mirë brumin.
Sapo brumi të jetë lidhur pak shtoni vajin e ullirit.
Punojeni sërish brumin derisa të bëhet një masë homogjene.
E mbuloni me një peshqir dhe e lini mënjanë për të paktën 30 minuta- 1 orë.
Pas kësaj formoni disa kulaç të vegjël rrumbullakë dhe i vendosni për t'i skuqur në një tigan me vaj ulliri.
Tigani duhet të jetë mundësisht i sheshtë dhe nuk është nevoja për shumë vaj. Pasi t'i keni skuqur të gjitha, i vendosni në një pjatë dhe mund t'i shijoni sipas dëshirës me djathë, reçel apo diçka tjetër.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment