Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Marrim salmonin dhe e marinojmë per 2-4 orë duke hedhur të gjithë përbërësit, filetot e peshkut, vajin e misrit, salcën e sojes, salcën pikante, xhenxhefilin dhe hudhrën e grirë hollë në një tas të madh dhe e përziejmë shpesh.
2.Pas kësaj heqim lëngun e tepërt nga filetot dhe i pjekim në zgarë të lyer me pak vaj misri për rreth 5 minuta ose derisa peshku të shkëputet lehtë nga zgara.
3.Përgatisim salcen me fruta duke vendosur të gjithë përbërësit në një enë dhe duke i lënë në një vend të freskët për 1 orë.
4.I shoqërojmë filetot e salmonit me salcën e frutave dhe në vend të bukës përdorim sipas dëshirës pilaf ose kus kus.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment