Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Recetë e veçantë që me siguri do të rrisë konsumin e kësaj perimeje në familjen tuaj...
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Lani mirë kungulleshkat, i hiqni kokën dhe bishtin.
Fusni në mes një shkop të hollë dhe filloni e prisni kungujt në rrathë me ndihmën e një thike.
Kujdesuni që fetat e kungujve të mos shkëputen nga njëra-tjetra. Pra e prisni kungullin me shkopinj, duke e rrotulluar atë.
Merrni një tavë, shtroni një letër kuzhine dhe vendosni kungujt. I shtoni sipër vajin e ullirit.
Në një enë kombinoni djathin, bukën dhe specin. I përzieni mirë dhe mbushni me të, kungujt.
I fusni në furrë për 40 minuta dhe pas kësaj mund t'i shijoni. Kungujt e prekur mund t'i shoqëroni me salcën e njohur xaxiq, pasi ky kombinim ka një shije të paparë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment