Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Parangrohni furrën në 200 gradë. Patatet e lara mirë dhe të thara lyejini me një furçë me vaj ulliri dhe bëjuni disa prerje me thikë në lëkurë. Piqini për 30-45 minuta ose derisa të jenë zbutur.
Kur patatet të jenë ftohur aq sa mund t’i duroni në dorë, pritini përgjysmë në sens gjatësie. Më pas hiquani meset me lugë duke u lënë mure me trashësi 1 cm. Rikthejini në letrën e pjekjes.
Spërkatini me kripë dhe kalojuni një furçë gjalpë të shkrirë. Pastaj mbushini me djathin e grirë dhe proshutën. Futini në furrë për 6-8 minuta, derisa të shkrijë djathi.
Në fund shtoni salcën e kosit, qepët e njoma të grira dhe shërbejini të nxehta!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment