Gjellë e thjeshtë me patate

Gjellë e thjeshtë me patate

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Gjella me patate bëhet edhe pa mish. Dhe në fund të shijon po aq shumë. Provojeni edhe ju këtë version me recetën e Nepsit.

Ingredientët

  • 4 patate
  • 1 qepë
  • 2 thelpi hudhra
  • 1 degë selino
  • 2 domate (të buta)
  • Kripë, piper
  • Pak spec të kuq pluhur
  • 3 gota ujë

Udhëzimet

1

Qëroni patatet dhe i prisni në kubik të vegjël.

2

Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët.

3

Shtoni hudhrat dhe selinonë.

4

Trazojini mirë dhe pas 5 minutash shtoni domatet e prera në copa të vogla dhe pa lëkurë.

5

Pasi domatet të jenë tretur shtoni patatet.

6

I përzieni mirë dhe shtoni specin pluhur e piperin.

7

Në fund shtoni 2-3 gota ujë të nxehtë dhe e lini gjellën në zjarr për 35 minuta. Nga fundi i shtoni një lugë gjelle kripë (jo plot).

Lini një koment