8 gjërat e pabesueshme që i ndodhin trupit nëse e “refuzoni” alkoolin për 28 ditë

Një person i zakonshëm mund të konsumojë deri në 9.5 litra alkool në një vit referuar statistikave. Këtu nuk po flasim për një person me varësi me alkooli. Jo. Thjesht për  një person që konsumon alkool fundjavave mes miqsh, mbasditeve, raste festash etj. Pjesë e saj mund të jeni edhe ju….

Related image

Por çfarë ndodh nëse hiqni dorë nga alkooli për të paktën 28 ditë? Rezultatet janë të pabesueshme.

  1. Do të hani më pak bukë dhe do të ngopeni shpejt
  2. Në ëndrra nuk do të shikoni më mankthe, por vetëm ëndrra të qeta.  Do bëni një gjumë cilësor.
  3. Funksioni i mëlçisë fillon të përmirësohet. Sa më pak alkool të pini në vazhdimësi, aq më shpejt do e marrë veten ky organ.
  4. Nga java e tretë, ndryshimi i dukshëm që do të vini re, është se qeset e zeza poshtë syve do të zhduken. Kjo ndodh pasi sistemi urinar po funksionon më mirë.
  5. Dhëmbët do të fillojnë të zbardhen. Nëse nuk pini alkool dhëmbët tuaja kanë më pak rrezik për tu prekur nga kaviteti dhe do të bëhen më të fortë.
  6. Do të humbni peshë. Ky është një fakt i provuar tanimë dhe minimumi ju do të humbisni 3 kilogramë brenda një muaji.
  7. Fytyra juaj do të pastrohet
  8. Aknet dhe irritimi që mund të ketë fytyra, do të zbehen jashtë mase. Ngjyra e lëkurës përmirësohet, si rrjedhojë e një qarkullimi më të mirë të gjakut./neps.al

 

 

 

Lini një koment