6 ushqimet që duhet të hani kur nuk keni fare energji

Mungesa e energjisë mund të ndikojë në aktivitetet tuaja të përditshme dhe t’ju bëjë më pak produktivë.

Edhe pse të gjitha ushqimet ju japin energji, disa ushqime përmbajnë lëndë ushqyese që mund të ndihmojnë në rritjen e niveleve të energjisë tuaj, rrit vigjilencën dhe përqendrimin gjatë gjithë ditës.

Ja cilat janë 6 prej tyre: 

Bananet
Ato një burim i shkëlqyer i karbohidrateve, kaliumit dhe vitaminës B6. Të gjitha këto mund të ndihmojnë në rritjen e niveleve të energjisë në trupin tuaj.

Vezët
Vezët janë të mbushura me proteina, të cilat mund t’ju japin një burim të qëndrueshëm të energjisë.

Mollët 
Për shkak të përmbajtjes së tyre të pasur të sheqernave dhe fibrave natyrale, mollët mund të ofrojnë një lëshim të ngadaltë dhe të qëndrueshëm të energjisë.

Kosi
Karakteristikat në kos janë kryesisht në formën e sheqernave të thjeshtë, siç janë laktoza dhe galaktoza. Kur prishen, këto sheqerna mund të japin energji të gatshme për t’u përdorur.

Çokollata e zezë
Përmban komponime stimuluese si theobromina dhe kafeina, të cilat janë treguar se përmirësojnë energjinë mendore dhe gjendjen shpirtërore.

Tërshëra 
Tërshëra është e pasur me vitamina dhe minerale që ndihmojnë procesin e prodhimit të energjisë. Këto përfshijnë vitamina B, hekur dhe mangan./neps.al 

Image result for food energy

Lini një koment