5 lloje ҫajrash që bëjnë mrekulli për sistemin imunitar
Gjëja e parë që na vjen ndërmend sapo nisim të ndjejmë simptomat e para të një ftohjeje apo gripi është të përgatisim një filxhan ҫaj.
Pra ҫaji si mjekim nuk është aspak një risi dhe veҫanërisht në kulturat aziatike është përdorur me shekuj për të ndihmuar sistemin imunitar. Ja cilët janë 5 llojet e ҫajrave që përmirësojnë sistemin imunitar.
Ҫaji jeshil
I pasur me “catechin” një lloj polifenoli që ka ndikim të mirë në organzimin njerëzor dhe i pasur me antioksidantë.
Ҫaji i turmerikut
Ul inflamacionin në trup dhe ka veti të forta antioksiduese.
Ҫaji i zi
Ndihmon sistemin imunitar falë polifenoleve “theaflavin”.
Ҫaji i bardhë
Ka veti të ngjashme antioksiduese si ҫaji jeshil.
Ҫaji i xhinxherit
Ka veti antiinflamatore dhe antioksiduese. Trajton infeksionet.
Secili ftrut i thatë ka përfitimet e veta shëndetësore—por disa janë në krye kur bëhet fjalë për këtë lëndë ushqyese të ngopshme. Ka shumë gjëra të mrekullueshme për ta—përfshirë faktin që janë një paketë e vogël e mbushur me...
Dieta më e mirë për jetëgjatësi është ajo që përfshin shumë fruta, arra dhe bishtajore, perime dhe drithëra të plota. Ushqimet që duhet të kufizohen ose të shmangen për jetëgjatësi përfshijnë ato të pasura me sheqer të shtuar, yndyrë...
Shalqini është frut shekullor, i lëngshëm dhe i ëmbël dhe shumë e shohin atë si një ëmbëlsirë të përsosur për të shuar etjen gjatë vapës së verës. Këtu janë disa nga përfitimet kryesore shëndetësore të tij: 1-Ju ndihmon të...
Lini një koment