10 ushqimet më të mira që lehtësojnë dhembjen e grykës
A ka ndjesi më të keqe kur zgjohesh nga gjumi me grykën e thatë, pa zë, dhe të dhemb ede kur kalon pështymën…? Zyrtarisht je sëmurë. Por ndonëse oreksi mund të të jetë prerë, të ushqehesh siç duhet veçanërisht në fillimin e sëmundjes është thelbësore jo vetëm për të lehtësuar simptomat, por edhe për të shkurtuar kohëzgjatjen e sëmundjes, për t’ju rikthyer sa më shpejt aktiviteteve të përditshme. Këto janë 10 ushqimet që do të jenë aleatët tuaj më të mirë, sapo fillon dhembja e grykës.
Çfarë është uthulla e mollës?Uthulla e mollës prodhohet duke fermentuar sheqernat nga mollët, gjë që i kthen ato në acid acetik – përbërësi aktiv në uthull. Në dyqane mund të shihni uthull molle të etiketuar si ‘e filtruar’ (një...
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Lini një koment